Brutto er en hyllest til det enkle, det ærlige og det uimotståelig smakfulle – slik man finner det på gatehjørner og trattoriaer i Firenze.
Med utgangspunkt i prinsippet brutto ma buono – stygt men godt – løfter denne kokeboken frem det ekte italienske kjøkkenets sjel: få ingredienser, enkel tilberedning og uovertruffen smak.
Russell Norman, kjent for sine lidenskapelige og detaljerte fortellinger om mat og kultur, inviterer oss inn i sitt nye restaurantprosjekt Trattoria Brutto og tar leseren med til det bohemske hjertet av Firenze: Santo Spirito. Gjennom 320 sider deler han ikke bare oppskrifter, men også personlige historier, lokale innblikk og kjærligheten til et kjøkken som aldri later som – men alltid leverer.
Oppskriftene spenner fra klassikere som anchovy med kaldt smør og surdeigsbrød, penne med tomat og vodka og pølser med linser og sennep, til søte favoritter som 3-ingrediens marengs- og hasselnøttkaker. Alt er ujålete, til å bruke hver dag – og fullstendig briljant, som Stanley Tucci så treffende sier det: "Simply brilliant."
Dette er boken for deg som vil kjenne på varmen fra det italienske kjøkkenet, uansett hvor du befinner deg.
– Forfatter: Russell Norman
– Språk: Engelsk
– Omslag: Innbundet
– Sider: 320
– Mål: 18 × 3 × 26,5 cm
– Vekt: 1,7 kg
– Farger: Rød og hvit
– Innhold: Over 100 oppskrifter + reiseskildringer fra Firenze
– Fokus: Rustikk, toskansk hverdagsmat laget med kjærlighet