String historien

Moderne siden 1949

Hvordan klarer man å skape et design som tåler tidens tann? Enkelt, finn den perfekte balansen mellom funksjon og form – og fortsett å foredle og utvikle idéen om og om igjen for å forsikre deg om at den står støtt selv om trendene endrer seg. Det er akkurat slik det visuelt lette og luftige String systemet har blitt et elsket designikon, et prakteksempel på tidløs, skandinavisk design.

Det hele startet med en åpenbaring og en konkurranse. I 1949 forstod det ledende svenske forlaget Bonnier at folk sannsynligvis ville kjøpe flere bøker hvis de hadde noe fint å sette dem på eller i. Med dette i tankene lanserte Bonnier en konkurranse om å tegne en hylleløsning som var rimelig, lett å frakte, lett å montere og lett å installere.

Ekteparet Nils og Kajsa Strinning sendte inn sitt bidrag og vant konkurransen med sin geniale løsning: et fleksibelt, elegant og minimalistisk hyllesystem som kunne monteres på vegg. Og voilà: String ble født! Designet fikk umiddelbar suksess og Nils Strinning står i dag som en av de mest innflytelsesrike designerne i epoken kalt «Scandinavian modern».

I årene som fulgte fortsatte Nils og Kajsa å foredle og videreutvikle String hyllesystemet, og de mange fordelene med hyllesystemet er fortsatt åpenbare og verdsatte av kunder over hele verden. Moderne siden 1949 har String®-familien utviklet og utvidet seg til å passe en moderne livsstil. I dag er String et system som kan skreddersys for å passe til deg og ditt hjem.

Nils Strinning (1917 – 2006). Kajsa Strinning (1922 – 2017).