I 2014 åpnet restauranten Osteria 16 på Vesterbro i København. Stedet ble grunnlagt av kokken Morten Kaltoft og kunstneren Emil Alsbo. Her er ingen snobbete servitører og trykkfoldede servietter, men ærlig, italiensk mat serverte familiestil så hele bordet deler. Osteria 16 er det moderne italienske kjøkkenet hvor alle kan være med. Osteria 16 - Kokebok er Morten Kaltoft og Emil Alsbos første kokebok. Den inneholder 80 enkle og originale italienske retter - delt inn i antipasti, polenta, pasta, risotto, pizza, brød, dessert og klassiske italienske grunnoppskrifter. Utgangspunktet er noen få ingredienser av høy kvalitet og sesongens råvarer.
På kjøkkenet til Osteria 16 kan hver ingrediens smakes. Bokens mange småretter er enkle og upretensiøse, men stilige og smakfulle. Det er mat som er lett å gå til og som snakker til sansene. Morten Kaltoft har tidligere jobbet på restauranten Era Ora med Michelin-stjerne, og hans solide erfaring benektes ikke i de lett tilgjengelige oppskriftene. Boken byr på rettene som gjør restaurantene populære og godt besøkte. Prøv for eksempel råmarinerte hummerhaler med ansjos og chilisaus, linguine med kråkeboller, risotto med radicchio og rødvin eller sitronpai med marengs. Bildene i Osteria 16 - Kokebok er tatt av Emil Alsbo, og viser både retter, restaurant og klassisk italiensk markedsstemning. Resultatet er en kokebok i øyehøyde og en visuell dagbok fra en av Københavns mest suksessrike restauranter de siste årene. Forord av Kristoffer Dahy Ernst, sjefredaktør for Euroman.
Språk: dansk
Sider 296