Polpo er en kulinarisk hyllest til Venezias skjulte kjøkken, inspirert av de små, intime bàcariene – de uformelle spisestedene hvor ekte lokal mat serveres, langt unna turistfellene. Russell Norman, grunnleggeren av den prisbelønte restauranten POLPO i Londons Soho, inviterer deg med på en smakfull reise fylt med enkle, ukompliserte og uimotståelig gode retter.
Med over 140 oppskrifter finner du alt fra klassiske småretter som arancini og zucchini shoestring fries til mer delikate kombinasjoner som kamskjell med sitron og peppermynte, kanin cacciatore, og varme salater med and, rødbeter og valnøtter. Selvfølgelig er søtsaker og drinker også med – tiramisù, semifreddo med honning og valnøtter, sprudlende bellinis og den ikoniske spritz.
Boken er rikt illustrert med Jenny Zarins’ stemningsfulle fotografier som fanger både Venezias travle bàcari og de stille, vakre kanalene. Polpo er mer enn en kokebok – det er en reise gjennom Venezias smaker, stemninger og kulturarv, skildret på en måte som gjør at du kan ta den autentiske opplevelsen med hjem til ditt eget kjøkken.
– Tittel: Polpo
– Forfatter: Russell Norman
– Språk: Engelsk
– Utgivelsesformat: Innbundet (hardcover)
– Antall sider: 320
– Dimensjoner: 18 × 3,4 × 26,5 cm
– Vekt: 1,15 kg
– Fotograf: Jenny Zarins – stemningsfulle bilder fra Venezia
– Inneholder 140 oppskrifter på autentiske venetianske retter