Tilbake til alle artikler

70’s trenden tar av

70-talls interiør har blitt en populær trend de siste årene, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Dette tiåret var preget av fargerike og dristige mønstre, avslappede materialer og en generell følelse av frihet og uttrykksevne.

ATD_Retail_2023_Flowerpot VP7_1.jpg

Den typiske 70-talls interiøret inkluderte møbler med avrundede former og myke linjer, oransje, brune og grønne fargetoner, tekstiler med blomster- eller geometriske mønstre, og vintage gjenstander som vinylplater og lamper.

 

For å gi ditt hjem en autentisk 70-talls stemning, kan du begynne med å velge møbler og dekor som er typisk for tiåret

HR PI2 01.jpg

  • Et eksempel på en moderne tolkning av denne stilen er Club Sofaen fra HK Living med sine elegante linjer og ruglete velourstoff er den et skikkelig statement-piece som vil imponere alle som går inn i rommet.
  • Chrome Lounge-stolen har en stødig krombase med en rebelsk karakter som står i kontrast til det varme og myke kanvas-stoffet.

ATD_Retail_2021_Shuffle MH1 (1).jpg

Bruk gjerne store, fargerike gulvtepper, spesielt om du har et mørkt gulv som får frem de rike fargene. Husk å velge et materiale som passer til stilen og bruken av rommet, og en størrelse som rammer inn møblene på en naturlig måte og skaper en definert sone i rommet.

  • Moor er en serie tepper som fokuserer på tekstur, form og fargedybde – ikke mønstre. Et teppe som samler rommet på en estetisk måte og gir en varmere atmosfære.
  • Om du har brukt mye farge i resten av rommet kan du tone det hele litt ned med Shaggy-teppet fra HAY som bare roper skikkelig 70’s!

 

Stilen er ikke komplett uten noen spennende puter med farger og print.

2324 Collection Hkliving Shoot 1 Main LR 1.jpg

Vi synes Doris for HK Living-serien passer perfekt, med sitt store utvalg av puter til sofakroken. Mønstrene er hentet fra nøye utvalgte stoffer, takket være vintagemotejegeren Doris selv. Ferdiggjort i et mykt stoff og fylt med mikrofiber av høy kvalitet for en luksuriøs følelse.

  • "De runde formene og fargene på dette trykket minner meg om muntre kvelder hos besteforeldrene mine på sofaen med potetgull servert i et gammeldags kaffefilter, mens vi så på Mini Playback Showet sammen. Så da jeg så dette trykket, var jeg umiddelbart solgt og nå har det en veldig spesiell plass i denne samlingen." – Doris

 

Ta det hele enda et steg videre med 70-talls inspirert servise av glass og keramikk.

2324 Collection Hkliving Shoot 3 Main LR 2.jpg

  • Vi bare digger 70’s Ceramics-samlingen fra HK Living som lar deg mikse og matche med haugevis av fargede, glaserte finisher som vil gi liv til alle retter som blir servert. Vi har samlet alt av 70-talls-servise her.

 

Rey Chair golden wb lacquer_Two-Colour green mint tabletop ivory powder coated steel legs_Arcs Vase mirror_1.jpg

Rundt bordet kan du plassere den nye versjonen av Rey-stolen, opprinnelig designet Bruno Rey allerede i 1971.

For å fullføre 70-talls stemningen trenger du bilder eller plakater som minner om perioden. Velg gjerne grafiske print med sterke farger for å få frem stemningen fra dette tiåret.

mafbzxx5dxzhpwvly3xo.jpg

  • Kunsttrykket "White Flowers" av den amerikanske illustratøren Rebecca Zwanzig utstråler skikkelig ‘Summer of Love’-stemning. De store blomstene fyller rammen til illustrasjonen, og de subtile fargene smelter fint sammen.
Poster Yellow Reef
Poster Yellow Reef

Poster Yellow Reef

Merke
Poster and Frame
Poster Condolences 02
Poster Condolences 02

Poster Condolences 02

Merke
Poster and Frame
1 stk igjen! Poster Dry Flowers 50x50
1 stk igjen! Poster Dry Flowers 50x50
SALG
-30%

1 stk igjen! Poster Dry Flowers 50x50

Merke
Poster and Frame

 

Med disse tipsene er du godt på vei mot et autentisk og unikt 70-talls interiør i ditt eget hjem. Gjennom å kombinere møbler, tekstiler og dekor, kan du skape en avslappet og fargerik atmosfære som vil gi deg en følelse av frihet og uttrykksevne. Den perfekte stilen for deg som er litt nostalgisk og setter pris på jakten etter interiørdetaljene som gir deg akkurat de riktige vibbene.