Tilbake til alle artikler

Pappelina

Alt begynte i 1999. Etter 4 år i USA dro Lina Rickardsson tilbake til hjembyen Falun i Sverige. Hun kom over en rektorbolig på en gammel skole hvor det også var en vevstueforening. Siden det har hun hatt en lidenskapelig interesse for veving.

Hun tok mattene hun hadde laget under armen og besøkte mulige forhandlere i Gøteborg. Norrgavel-butikken, som lå i Stockholm, Malmö og Gøteborg, falt for Linas håndvevde tepper og bestilte 24 stk. Interessen ble til et yrke og en bedrift, Pappelina-merket ble født.

Men Lina skjønte raskt at hun aldri ville klare å veve alt på egenhånd. Hun begynte å lete etter en vever som kunne hjelpe. På den tiden opplevde de fleste veverier i Sverige en minkende interesse. Mange hadde allerede blitt tvunget til å stenge. Til slutt fant Lina et lite familieeid veveri i Dalarna som vevde linprodukter på 50-tallet. Hun var velkommen til å sette opp en vevstol og jobbe sammen med bedriften som da hadde tre ansatte.

Der fant hun massevis av fargerike plastbånd som veveriet hadde vevd tepper fra på 70-tallet. Lina ble umiddelbart inspirert til å eksperimentere med et nytt teppe i plast, hvor plasten skulle være så synlig som mulig, i sterke klare farger. Med ny vevteknologi og med dobbelt så mye materiale som vanlig, ble det laget et teppe som ikke hadde vært på markedet før.


pappelina_ada_army_closeup_creative.jpg

Dana Warm Grey/Charcoal
Dana Warm Grey/Charcoal

Dana Warm Grey/Charcoal

Merke
Pappelina
Dana Ochre/Beige
Dana Ochre/Beige

Dana Ochre/Beige

Merke
Pappelina
Dana Army/Turquise
Dana Army/Turquise

Dana Army/Turquise

Merke
Pappelina

I 2001 fikk Pappelina tildelt prisen for beste tekstil på Formex messen.

Lina tenker noen ganger på de 124 teppene som ble solgt på den første messen – starten på alt. I dag vever Pappelina ca. 100 000 tepper i året som selges i 26 land.
Pappelina vever fortsatt teppene sine på veveriet i Dalarna. Produksjonskostnadene er høyere enn i mange deler av verden, men målet har alltid vært å bygge en merkevare full av kvalitet og stolthet.
Lina utvikler fortsatt nye mønster og teknikker. Utvalget blir større, men essensen av Pappelina skal alltid være der – enkelt, stilig og funksjonelt.
Pappelinas drivkraft er å skape glede og gi farge til hjem over hele verden med sine eksklusive plastmatter. I 20 år har de foredlet og strømlinjeformet vevteknologi, samtidig som de har beholdt fingertuppfølelsen. Hvert teppe er laget i Sverige med lidenskap og stolthet.

pappelina_ilda_pine_creative.jpg

Plastmattene Pappelina er i ideelle for alle rom - kjøkkenet, gangen, inngangspartiet, badet, barnerommet og uterommet. De kan vaskes i maskinen og holder seg like fine i årevis.
Det brede utvalget av farger, mønster og størrelser gjør at du garantert vil finne deg en favoritt matte.

Mattene passer ekstra godt på kjøkkenet der det fort kan bli søl. På kjøkkenet er det ekstra fint med en matte i friske farger og mønster.

pappelina_grace_warm_grey_kitchen_creative.jpg

Grace Granit
Grace Granit

Grace Granit

Merke
Pappelina
Grace Cream
Grace Cream

Grace Cream

Merke
Pappelina

Mattene passer godt i gangen, og fungerer utmerket på varmekabler. 

1111.jpg

Pappelina på badet - mattene er vannavisende og tørker på 60 minutter. De kommer i mange størrelser så du vil finne en matte som passer enten du har et stort eller lite bad.

pappelina_svea_bathroom_creative.jpg

 

Pappelinamattene er godkjent for utendørsbruk. Ha de på terrassen, balkongen eller i drivhuset. De største størrelsene passer ekstra godt ute.

PAPPELINA_DANA_OCHRE_GREENHOUSE_2_CREATIVE.jpg

Gå til Pappelinamattene her